top of page

Drazí lymfované, lymfovanky, lymfovančata :-)


Tak ještě jednou jarně, ať neprožijeme toto období nikterak marně. Uschlá větev nebo rozkvetlá Nymfa??

Velikonoce. Bříza. Lymfa. Jak asi tyto svátky s lymfou souvisejí??


Doslova úplně. Jedná se o dávnou tradici, o které již naši předkové svoje věděli. Proč muži chodí "vyšlehat" ženy březovými větvičkami?? A přemýšlely jste, ženy, někdy o tom, co to vlastně znamená, když se řekne: "abychom neuschly"?? Ano, jedná se o rozproudění naší mízy, naší vzácné, životanesoucí tekutiny, která přímo čistí, oživuje, informuje. :-) Celá tato tradice Velikonoc by se tak mohla symbolicky přirovnat ke klasické lymfatické masáži. Vyšleháním se naše míza rozproudí po celém těle, a podpoří tak ozdravný proces - ženy pak zůstavají zdravé, kvetoucí a plodné (jedině jako takové mohou pak nabídnout muži zdravá a “radostná” vejce, neboli svoji plodnost, že ano!) Není snad větší symboliky v těchto slavnostních vzácných dnech! :-) (Nejinak anglický název Easter pochází od Bohyně Ishtar/ Easter, která byla uctívána jako měsíční bohyně, bohyně jara a plodnosti a královna nebes. Je známa pod tolika jmény a v tolika zemích a kulturách, že se jí často říká bohyně tisíce jmen.)


A proč březovými větvičkami???


V těchto vyjímečných dnech provádím

kúru speciálním 100% čistým výliskem z břízy (vhodné i pro vegany), jejíž účinky celou očistu silně podporují. Proto si dovolím trochu historického pohledu na tento vzácný strom. Strom, který je u nás možná trochu přehlížen, a přesto již naši předkové znali jeho sílu, poselství a energii.Z březového proutí vyzařuje omlazující a očišťující energie. To vědely už severské národy, které používají březové proutí v saunách, březovým proutkem šlehají mládenci právě na jaře dívky, pod břízou se líbají milenci o Beltinu a věneček z březových větviček darovaný dívce či mládenci znamenal vyznání lásky, která tak měla být navždy opětována.


Bříza je tak typický strom jara a lásky. Sami Keltové ji považovali za vtělení bohyně Matky. Bříza byla pro Kelty jedním ze sedmi posvátných stromů (také u jiných národů se těší bříza velké úctě, Estonci ji dokonce mají ve svém národním znaku). Byla stromem zasvěcení do poznání dobra a zla. Teprve rozpoznáním zmíněného můžeme zlé a nesloužící nechat snadněji odejít... Zajímavostí je, že kůru z tohoto stromu využívali i Indiáni na výrobu vonných kadidel a na některé duchovní obřady.


Je stromem říkající "jsem naděje". Tento strom je vynikající především pro lidi, kteří trpí melancholickymi náladami (nebo jen po zimě doznívajícími zádumčivými myšlenkami), neboť jejjí energie dokáže velmi dobře navodit dobrou náladu. V člověku rozvíjí vnitřní sílu pro řešení problémů všeho druhu. Posiluje cítění a smysl pro společenství (především rodinné). Navíc vliv břízy uvádí do rovnováhy i činnost ledvin a zahání choroby močových cest, harmonizuje činnost slinivky a sleziny, zmírňuje odvápnění a záněty kostí…..a spousty jiných neduhů.



Pro ty z vás, kteří se rozhodnou pro celou 3 týdenní lymfatickou kúru, doporučuji i užívání tohoto výlisku vnitřně, celý proces tak krásně a jemně propojíte a podpoříte.

V těchto silných energetických dnech, kdy jsou všechny kanály, a tak i ty v našem těle, doslova dokořán otevřeny, můžeme rozproudit naši lymfu více než kdy jindy a nechat tak odplavit z těla i mysli to, co se ještě zdrželo....vaše zurčící lymfa za pomoci této silné březové energie vám jemně a laskavě pomůže dočistit vše, co musí již odejít.........................................................................................


Přijďte tak nejen vy, potomci Keltů, navázat na tuto silnou tradici, ozdravit vaše tělo i mysl a nechat tak březovou energii prostoupit do vašich nejhlubších sfér.. Na všechny z vás, kteří se rozhodnete pro tento nádherný, magicky očišťující proces, se již s velkým respektem těším .

Vaše Šťastná nymfa Soňa




26 views0 comments
bottom of page